Algemene vragen

Van een bezoek aan de website tot en met het op film vereeuwigen van jullie grote dag. Dat gaat volgens deze gemakkelijke stappen:

  • Jullie kunnen contact met ons opnemen via contact: WhatsApp, mail, telefonisch of via het contactformulier.
  • We plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en jullie wensen, de dag en alle mogelijkheden te bespreken.
  • Na afloop ontvangen jullie de offerte voor het gekozen videografie pakket en de algemene voorwaarden.
  • Bij akkoord bevestigen jullie deze documenten en staat onze samenwerking vast!
  • We plannen circa 2 weken van te voren een videocall in om samen het definitieve draaiboek en alle details uitgebreid door te spreken.
  • Dan is het zover en komt Esli van Cinecrush jullie bruiloft op film vereeuwigen!

De aanbetaling bedraagt 25% van het gekozen videografie pakket.

In 95% van de gevallen is één videograaf ruimvoldoende. Zo zijn alle highlight films op de website gefilmd door één videograaf (Esli). Maar er zijn situaties denkbaar waarin een tweede videograaf een waardevolle aanvulling kan zijn. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer jullie op twee verschillende locaties klaarmaken die meer dan 40 minuten rijden uit elkaar liggen, in een hele grote kerk trouwen met meer dan honderd gasten of als er activiteiten gepland zijn waarbij de gasten in twee groepen opgesplitst worden op verschillende locaties. De tarieven en mogelijkheden kunnen we uitgebreid bespreken tijdens onze kennismaking.

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag, maar wees gerust: je zult bijna niet door hebben dat er een videograaf aanwezig is! Geregeld laten bruidsparen achteraf weten ‘wat gaaf dat je dat moment hebt weten vast te leggen, ik heb je helemaal niet gezien’. En dit is ook echt zo. Jullie zijn volop aan het genieten van elkaar en de dag aan het beleven met jullie lieve vrienden en familie. Wij werken daar op een onopvallende manier omheen. Wij houden niet van teveel regisseren of poseren en hebben een hele natuurlijke manier van werken die jullie niet zal storen. Natuurlijk zijn er een aantal momenten die perfect op film moeten staan, zoals details tijdens de getting ready en de first look. In die gevallen zullen wij de nodige instructies geven, maar de rest van de dag moet naar onze mening voor jullie heel relaxt aanvoelen. Terwijl jullie heerlijk aan het genieten zijn van alle indrukken, halen wij uit ieder moment het perfecte plaatje en maximaal gevoel. Daarnaast zijn onze camera’s compact en mobiel, waardoor je vaak niet eens doorhebt dat er gefilmd wordt.

Jullie ontvangen de film(s) binnen 6-8 weken.

Vimeo is net zoals YouTube een online videoplatform, maar van de hoogste kwaliteit en zonder compressie. Het voordeel van Vimeo Pro is dat jullie de trouwfilm(s) altijd en overal bij de hand hebben om zelf terug te kijken of te laten zien aan anderen. Dit kan via diverse devices zoals je smartphone, (smart) TV, laptop en tablet. Ook kun je de link makkelijk delen met vrienden en familie. Tot slot zijn de originele bestanden in volledige grootte en resolutie te downloaden en veilig op te slaan.

Jazeker! Cinecrush is gevestigd in Rotterdam, maar wij leggen bruiloften vast in heel Nederland.


Samenwerking met de fotograaf

Nee, Cinecrush is gespecialiseerd in videografie en wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit het hoogst is als alle leveranciers bij hun eigen specialisme blijven. Videografie en fotografie zijn immers twee heel verschillende takken van sport waar hele specifieke ervaring, apparatuur, technische kennis en werkwijzen bij komen kijken. Er zijn partijen die zowel foto als video aanbieden, vaak omdat ze het een al deden en het ander erbij zijn gaan doen. Persoonlijk zijn wij van mening dat deze ‘alleskunners’ op een van de twee gebieden consessies doen en in het beste geval slechts uitblinken in óf fotografie óf videografie. Ons advies: boek een losse fotograaf en videograaf.

Op dit moment niet. Wij vinden het heel belangrijk dat jullie altijd een vrije keuze hebben als het gaat om de leveranciers voor jullie bruiloft. Stijl is namelijk een heel persoonlijke factor en alleen jullie kunnen aanvoelen en beslissen welke fotograaf en welke videograaf perfect aansluit bij jullie verwachtingen en wensen. Wel delen wij uiteraard graag onze aanbevelingen voor toppers van fotografen die geweldig beeld maken en met wie wij in het verleden fijn hebben samengewerkt.

Zeker! Er zijn een aantal fotografen die fantastisch werk maken en daarnaast ook nog eens prachtige mensen zijn met wie wij in het verleden vaker hebben samengewerkt. Zij hebben uiteenlopende stijlen. Tijdens de kennismaking delen wij onze selectie graag en kunnen wij op basis van jullie wensen advies geven over welke fotograaf met welke stijl het beste zal aansluiten.

Deze vraag krijgen wij heel vaak, maar gelukkig gaat de samenwerking met een fotograaf altijd heel organisch en natuurlijk. Ook in het geval dat wij de door jullie gekozen fotograaf nog niet kennen of als de werkwijzen verschillen. Voor ons is het altijd zaak dat er een leuke en evenwichtige samenwerking tot stand komt, waarbij beide partijen rekening houden met elkaar en alle ruimte krijgen om hun kwaliteiten te benutten en geweldig beeld te maken. Daar hoort dus bij: rekening houden met de ander, voorafgaand aan belangrijke momenten (first look, ja-woord, kus, ringen, etc.) samen een plan maken en beiden zorgen voor een toffe (werk)sfeer die energie geeft. Hier zet Cinecrush zich altijd hard voor in, want hoe leuk is het om je als foto-videoteam collega’s van elkaar te voelen, van elkaar te kunnen leren, een geweldige dag te beleven en wie weet vriendschappen voor het leven op te doen.


Trouwen in het buitenland

Jazeker en dat vinden wij een van de leukste dingen om te doen! Hoe geweldig is het om mee te mogen naar een destination wedding in een mooi land, daar de unieke sfeer vast te leggen, samen met jullie en de gasten een onvergetelijk weekend te beleven en alle betoverende momenten en herinneringen te vatten in een film die meegaat voor altijd. Wij zijn eerder meegereisd voor bruiloften in Toscane, maar er staan nog heel veel andere regio’s en landen op onze wishlist ;).

Wij hebben een speciale trouwbrochure voor destination weddings. Hierin vind je allerlei informatie, onze pakketten en tarieven en handige tips en inspiratie. Neem contact met ons op, dan delen wij hem graag met jullie.

Vragen rondom COVID-19

Corona lijkt gelukkig alweer achter ons te liggen, maar wij begrijpen dat het virus een onzekere factor kan zijn bij het plannen van jullie bruiloft. Daarom zijn wij flexibel en bieden wij de volgende mogelijkheid:

Als de bruiloft als gevolg van corona niet door kan/ mag gaan zoals gepland, mogen jullie hem eenmalig kosteloos verplaatsen naar een nieuwe datum!

Empty section. Edit page to add content here.

Technische vragen

Er zijn een aantal momenten waarop goed geluid super belangrijk is. Denk aan de ceremonie, de geloftes, het ja-woord en natuurlijk alle eventuele speeches door de personen die veel voor jullie betekenen. In al deze gevallen krijgen de sprekers een onopvallend zender microfoontje opgespeld. Bij de ceremonie zijn dit de babs en de bruidegom (indien mogelijk achter de corsage). De zender van de bruidegom is krachtig genoeg om ook de stem van de bruid goed op te pakken, des te meer omdat jullie dicht bij elkaar zullen zitten en staan. Gedurende de andere momenten van de dag wordt het geluid opgenomen via de microfoon op de camera, zodat ook alle omgevingsgeluiden mooi vastgelegd worden om de films extra kracht bij te zetten en de herinneringen aan jullie dag compleet te maken.

Wij filmen met twee krachtige Sony A7S mark III camera’s in combinatie met een Ronin-RS3 stabiliser en diverse high-quality en lichtgevoelige objectieven. Het voordeel van deze camera’s is dat ze niet alleen veelzijdig zijn en cinema kwaliteit leveren, maar ook klein en compact zijn. Hierdoor zijn wij flexibel, makkelijk en snel te verplaatsen en onopvallend aanwezig, tegen de hoogst haalbare beeldkwaliteit!

Wij nemen alle beelden op in een hoge bitrate (min. 100MB/s) en 4K resolutie (3840 x 2160) en exporteren de films na montage ook in 4K met een hoge bitrate. Zo hebben jullie super scherp beeld en de beste kwaliteit film(s). Verder ben je met 4K helemaal future-proof en komen de films maximaal tot hun recht op 4K TV’s en beeldschermen die steeds vaker de nieuwe standaard zijn.

Jazeker! Wij nemen alle beelden op in een flat kleurenprofiel (S-Log), waarbij de (kleur-)informatie en het dynamisch bereik maximaal zijn. Dit stelt ons in staat om de beelden naderhand perfect te color graden en op elkaar af te stemmen. Zo krijgen jullie film(s) de unieke Cinecrush kleuren en cinematische look & feel die je terugziet in ons portfolio.